Acces


Sectorul este situat în stânga râului Ozana, respectiv a drumului național DN15B (venind dinspre Târgu Neamț). Pentru acces, imediat după ieșirea din satul Leghin, după aproximativ 300 de metri se face stânga și se traversează râul pe podul betonat care duce spre sat. Se urmează tot drumul pietruit până în capătul satului și se parchează în zona marcată pe hartă.

Coordonatele parcării: 47°13’34.5″N 26°09’17.6″E

Din parcare, avem 2 variante de access spre zona superioară

  1. se urcă dealul pe poteca marcată și după aproximativ 5 minute se ajunge în zona inferioară a sectorului B. Din acest punct, se poate continua poteca forestieră marcată încă aproximativ 15 minute (cu o urcare mai abruptă la final) și se va ajunge în partea cea mai de sus a sectorului Superior B.
  2. se merge pe drumul forestier pentru aproximativ 200-250 metri și se deviază spre stânga pe o potecă mare, evidentă. Poteca va traversa un mic izvor și va trece de o zonă mlăștinoasă, după care va avea un caracter ascendent. Se va devia de pe poteca principală spre dreapta pe cea de-a doua potecă (prima este chiar la baza traiectului ascendent) și se va urma drumul practic pe curbă de nivel până la B01.

Timp total de access: 15-20 minute.